Rots & water

Rots en Water is een psychofysieke (groeps)training waarin een kind leert zich onafhankelijk op te stellen en eigen keuzes te maken (Rots), maar ook om met anderen samen te werken, te spelen en te leven (Water).

Afhankelijk van de situatie leert het kind voor een Rots- of een Waterhouding te kiezen. Pesters leren bijvoorbeeld hoe ze sterk en goed zijn als ze niet pesten. Kinderen die gepest worden leren hoe ze door een andere houding en lichaamstaal beter voor zichzelf op kunnen komen. Kinderen leren hoe ze op een adequate manier kunnen reageren als ze in een conflictsituatie terecht komen. Psychofysiek betekent dat er veel ruimte is voor beweegoefeningen. Hierdoor ondervinden kinderen aan den lijve hoe het voelt om stevig te staan, een goede ademhaling te hebben en ontspannen te zijn.

Voor wie?

Voor jongens en meiden uit het basis en voortgezet onderwijs die beter voor zichzelf willen opkomen en hierbij meer zelfvertrouwen en stevigheid kunnen gebruiken. Afhankelijk van de vraag kan de training aan een groep worden aangeboden of individueel in therapie worden ingezet.